Вести

coronavirus test
На 21 април, LabCorp, компанија за природни науки, на својата официјална веб-страница објави дека го добила овластувањето за итна употреба на FDA за новиот комплет за тестирање на коронавирус достапен дома.

 

Комплетот за тестирање AT-Home, кој може да се користи за собирање примероци за тестирање дома, им овозможува на луѓето да испратат примерок од назален брис во лабораторијата на компанијата за дијагноза.

 

Комплетот за тестирање на LabCorp доби итна овластување од FDA во март, а на 5 април, LabCorp контактираше со FDA за да побара модификација за да им се овозможи на пациентите да го користат комплетот за тестирање дома, објави CNBC.

 

LabCorp рече дека веќе има 60.000 комплети за дома на кои ќе им се даде приоритет на здравствените работници и се очекува да се прошири на другите клиенти во САД во наредните недели.

 

Комплетот чини 119 долари и бара од корисниците да бидат оценети како соодветни и да пополнат прашалник на веб-страницата на LabCorp, рече LabCorp.

 

Ројтерс известува дека Соединетите држави се обидуваат да ги подобрат своите способности за тестирање, но дека проширувањето е попречено од недостатокот на професионалци и лична заштитна опрема за да се обезбеди безбедност.

 

Собирањето примероци дома ќе го намали ризикот од пренесување на вирусот на здравствените работници, но може да има недостатоци, како на пример дали тестерот правилно ги собрал примероците и безбедно ги испратил во лабораторија.

 

ФДА соопшти дека соработувала со LabCorp за да се осигура дека податоците во нејзиниот комплет за собирање примероци се безбедни и точни, како што се во болниците или другите установи за тестирање.

 

LabCorp рече дека нема да има разлика во квалитетот или резултатите помеѓу примероците земени од пациентите и оние земени од професионалци, се додека се следат упатствата на комплетот. Домашните комплети доаѓаат со памучни брисеви кои може да се користат за собирање назални примероци, како и кеси за биоопасни примероци и кеси за испорака преку ноќ на федекс за испраќање примероци во лабораторијата. Лабораторијата може да ги добие резултатите во рок од еден до два дена по добивањето на примероците.

Realytech е компанија специјализирана за производство на различни медицински реагенси за тестирање. Ние сме одобрени од FDA и сме на белата листа за превенција од коронавирус во 2020 година
Ние сме и добавувач на реагенс за брзо откривање во материјалите за превенција од епидемија донирани од Џек Ма во Јапонија и Европа во 2020 година
НашиотБрз тест 2019-NCOV IgGIgMимаат многу висока точност на откривање и ниска цена, добредојде на владите и медицинските институции да се консултираат


Време на објавување: 14 јули 2020 година